Välkommen till Electricalphabet!

Isaac Asimov sa en gång: att skriva, det är för mig helt enkelt att tänka

genom mina fingrar. Nåja, sån tur har vi inte alla, skrivande är ett hantverk som tar tid att lära sig. Men som tur är så gäller det att övning ger färdighet, ju mer du skriver desto bättre kommer du bli!

Vi har samlat lite tips här för att hjälpa dig på traven. Oavsett om du är en aspirerande romanförfattare eller precis börjat med bloggande så har vi mycket matnyttigt att spana in. Att skriva text är ett brett sett att se på saken, att skriva böcker och att skriva för digitala medier skiljer sig mycket åt. Vi hoppas att du kommer finna vår blogg hjälpsam och informativ för ditt skrivande, oavsett inriktning!

Att skriva digitalt

Den stora skillnaden mellan att författa en roman och att skriva för digitala medier är såklart djupet i skrivandet. Det är klart att i bokform så får man tänka ut karaktärer på djupet och hålla dialoger vid liv. Att skriva blogginlägg är såklart en konst det med och det finns såklart anledningar till att vissa bloggar snabbt kommer uppåt på listorna.

När man skriver digitalt så är det inte bara texten som ska vara bra utan utmaningen ligger även i att vara koncis och fatta läsarens intresse snabbt. SEO, sökmotoroptimering, blir väldigt viktigt här med. Även om det delvis handlar om det mer tekniska bakom din blogg så blir själva texten hela tiden viktigare och viktigare för att synas på sökmotorer och sticka ut från mängden.

Här finns regler att hålla sig till för att optimera sin synlighet och vi kommer skriva mycket om just detta. Rubriken i denna text är ett sådant exempel på SEO-optimering, precis som antalet tecken i paragraferna. Ta en titt på våra guider för mer tips och inspiration!