Vi här på Electricalphabet är stolta över att kunna ge aspirerande författare och skribenter en sida som ger dig möjlighet att utvecklas och att förbättra ditt skrivande. Vi skriver guider och ger tips för ditt skrivande. Med fokus på skrivande på digitala medier har vi mycket bra guider för både skrivande och SEO. Men vi skriver även om författande för tryckta medier och ger tips om bra böcker i ämnet för den intresserade. Hur skriver man ett manus? Vad är en synopsis och hur i hela friden översätter man sina tankar till skrift som berör? Det och mycket mer ska vi försöka svara på på denna blogg.

Stort och smått

Vi skriver ingående guider men även en del mer av kuriosa och kul saker att veta om skribentlivet. Det finns mycket skrivet om konsten att skriva och vi har ambitionen att kunna blanda stort och smått. Samtidigt som vi är djuplodande i vissa ämnen tar vi upp skrivkonsten ur ett brett perspektiv.

SEO

Konsten att skriva för digitala medier och stå ut från mängden är ett gigantiskt område. Det har hänt mycket och händer mycket på området. SEO, eller sökmotoroptimering på svenska, är ett måste idag. Att starta en blogg och börja skriva är något som har blivit väldigt enkelt. WordPress som ledande aktör har gjort det enkelt att starta bloggar utan behov av större tekniska kunskaper.

Men hur gör man för att lätt kunna hittas i den digitala djungeln? Google har förfinat sina algoritmer och det som gällde tidigare om att använda meta-taggar och försöka fuska sig till visningar gäller inte längre. Nu är det väldigt mycket fokus på bra skrivna texter som följer vissa skrivregler för att man ska hamna på förstasidan bland sökresultaten.

Vi tipsar om hur man skriver för att hamna högt och även lite om de enkla knep du kan ta till för att din blogg ska sticka ut lite extra. Ta en titt på våra SEO-guide för att lära dig allt om SEO.

Skrivkonsten

Att skriva fritt är stort, att skriva bra är större för att parafrasera skriften över ingången till aulan i universitetshuset på Uppsala universitet. Att skriva är något som alla kan göra, men att skriva bra det är en konst som kräver talang men framförallt övning! Att vänta på inspiration är ingen väg framåt, inspirationen kommer med skrivandet. Skriv något! Vad som helst, oavsett resultat så har du kommit ett steg närmare ditt mål på det viset.

Det finns många former av skrivande. Det digitala vi tog upp tillsammans med författande av noveller och romaner, men det finns även manuskript och prosa med mera. Stegen för att komma igång och färdigställa ett filmmanus ser så klart helt annorlunda ut än att skriva något annat som exempelvis en novell. Vill man ha lite tips för stegen och reglerna för olika format så har vi guider för det med, som vi hoppas ska kunna hjälpa dig fram till dina mål.

Spännande böcker och recensioner

Vi skriver även om böcker som tar upp den teoretiska delen i skrivandet, men även intressanta böcker som handlar om författare och skribenter på olika plan. Gonzo-journalism, biografier och författares grubblerier om livet är några av de ämnen vi tar upp. Vi siktar på att skapa en sida för alla som vill veta mer och samtidigt finna kul uppslag och inspirationer för sitt skrivande.